Szent László tanösvény​
Mogyoród Nonprofit Kft.
turizmus@monon.hu
+36 30 359 9113

Tanösvény állomások

Természetes Energiaállomás

malom
Természetes Energiaállomás
A Tanösvényen túrázók számára a szabadidő változatos eltöltésére alkalmas pihenő pont, ami a Kilátó közelében, a Somlyó-hegy lábánál, a település szélén került kialakításra. A hagyományos pihenőhelyekhez képest újszerű, innovatív, automatizált megoldások alkalmazására került sor. Ilyenek például:
- Napelem park és Innovatív Pihenőhely Célja az alternatív energiaforrások gyakorlati bemutatása (napelem és szélgenerátor) és a tudatos környezetvédelmi nevelés. A pihenőhelyen ezen energiaforrások táplálják az összes elektromos eszközt és egy kisebb kiállítás az alternatív energiát felhasználó legmodernebb megoldásokat (pl. elektromos autó, szélenergia, geotermikus energia, passzív házak működése) és a jövőben várható környezetbarát fejlesztéseket mutatja be.
- A természetes környezetbe illeszkedő fa játszótér.
- Szélmalom
Egy, a gyerekek számára szemléltető, tanító, érdekes malom-reprodukció. Az elektromos árammal működő malomhoz (illetve az emberi erővel hajtható kézi őrlőhöz) tartozik egy dagasztó- és sütőhely is. A látogatók megismerkedhetnek a búza-őrlés és lisztgyártás korabeli menetével, sőt a megvásárolt magokból egy animátor felügyeletével saját kezűleg készíthetnek lisztet, dagaszthatják tésztává, majd egy egyszerű lepényt is süthetnek a sütőhelyek egyikén (főszezonban, előzetes bejelentkezés alapján térítés ellenében).
MEGKÖZELÍTÉS:
Természetes Energiaállomás: Hangulat utca vége
Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP)
4.1.1.15-2017-00007 sz. projekt

„Gyalogszerrel felfedezni a Budapest környéki hegységek és a Gödöllői-Dombság turisztikai termékkínálatát. „ Konzorciumvezető: Magyar Természetjáró Szövetség Konzorciumi tagok: Pilisi Parkerdő Zrt, Mogyoród Nagyközség Önkormányzata
2021 © micron.hu kft. – Minden jog fenntartva